1 Haziran 2014 Pazar

ton balıklı sıcak sandviç.......


baget ekmekle yapmanızı öneririm
evde kepekli ekmek vardı ben onu kullandım 
bu ölçü iki adet sandviç için

malzemeler
- 1 adet sandviç ekmeği
- 1 adet orta büyüklükte enginar
- 1 kutu ton balığı konservesi  (160gr)
-  1 adet domates (halka dilimlenmiş)
- 1/4 kırmızı soğan
- 70 gr dilimli  kaşar peynir
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1/2 çay kaşığı hardal
- 1 tutam köri (opsiyonel)
- sızma zeytinyağı
- tuz - karabiber

hazırlanması
- küçük bir tencerede enginarı yumuşayana kadar orta ateşte  pişirdim (yaklaşık yarım saat)
- orta büyüklükte bir kasede yağını iyice süzdüğüm ton balığı - sıçan dişi doğradığım kırmızı soğan - küçük küçük doğradığım haşlanmış enginar - mayonez - hardal - köri ve karabiberi karıştırdım(istereniz bir miktar tuz)
- sandviç ekmeğini uzunlamasına ikiye kestim
- ekmeklere çok az sızma zeytinyağı gezdirdim
- üstüne ton balıklı karışımın yarısını
- birkaç parça kaşar peynir dilimi
- halka halka dilimlenmiş 3 parça domates
- en üste dilim kaşar peynir koydum (bolca) 
- önceden 200 derece ısıtılmış fırında 5 dakika üstü kızarana kadar pişirdim
- sıcak servis ettim

3 yorum:

crispy dedi ki...

ne mutlu geri dönmüşsünüz :)

anunturi gratuite dedi ki...


Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem www.anuntul-galben.ro ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

Adsız dedi ki...

Tavşan dişi desek :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...