26 Ağustos 2013 Pazartesi

yulaf ezmeli atıştırmalık......


bu adresten uyarladım
2 adet yerli muz kullandım - ithal olanlara göre boyutları bayağı küçük
yaban mersini yerine istediğiniz kuru meyveyi kullanabilirsiniz
ve
silikon kalıp daha pratik olabilir

malzemeler
- 1 adet büyük boy muz
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı mısır gevreği
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı çikolata parçacığı
- 2 tatlı kaşığı kurutulmuş yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı kakao
hazırlanması
- bir kasede muzu çatalla ezdim
- kakaoyu ekledim karıştırdım
- diğer malzemeleri ilave ettim iyice karıştırdım
- kağıt cup kek kalıplarına paylaştırdım
- buzlukta bir saat beklettikten sonra servis ettim(en az bir saat bekletmek gerek)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ben mısır gevreği yerine buğday kullansam nasıl olur acaba?

berrin dedi ki...

buğday hiç denemedim
ama
pirinç gevreği güzel oluyor:)

Brajeshwari dedi ki...

bunu yaparım ben... sevdiğim herşey içinde!

crispy dedi ki...

ben şimdi bunu yerimde sonra beni gördüğüde Betül yuvarlanıyor musun ,yürüyor musun diye sormaz mısın?

Adsız dedi ki...

nefis görünüyor ama mısır gevreği kullanmasak?

berrin dedi ki...

mısır gevreği kullanmak istemiyorsanız
pirinç gevreği yada yulaf ezmesinin miktarını artırabilirsiniz

serraninannesi Zeynep dedi ki...

Denemek istedim .. çocuğum için abur cubur yerine verilebilecek besleyici bir tarif :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...