7 Ağustos 2013 Çarşamba

patlıcanlı bulgur pilavı.......


bayramınızın 
güzel geçmesini diliyorum.....
malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 çorba kaşığı tepeleme yeşil mercimek(haşlanmış ve süzülmüş)
- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan (sıçan dişi doğranmış)
- 3 adet yeşil soğan ( iri iri doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet yeşil biber(ince doğranmış)
- 1 adet orta büyüklükte patlıcan(tavla zarı büyüklükte doğranmış)
- 7 adet mantar (kabukları soyulmuş - doğranmış)
- 1 adet büyük domates (küp küp doğranmış)
- 1 su bardağı sıcak su( varsa tavuk suyu)
- 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- tuz - karabiber
hazırlanması
- pilav tenceresine tereyağı  ve zeytinyağını koydum
- doğranmış kuru soğan ve yeşil biberi orta ateşte iki dakika çevirdim
- yeşil soğan ve ezilmiş sarımsağı
- mantarı
- patlıcanları
- domatesi ilave ettim 8 - 10 dakika kavurdum
- bulguru ekledim 3 dakika tüm malzeme ile birlikte kavurmaya devam ettim
- haşlanmış yeşil mercimeği ekledim
- kimyon - pul biber - tuz - kara biberi ilave ettim
- suyunu ilave ettim
- kaynamaya başlayınca ocağın altını kıstım
- yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirdim


7 yorum:

crispy dedi ki...




Şİmdi yanında olmak vardı:)

berrin dedi ki...

keşke:))

Adsız dedi ki...

Enerji ve saglik bombasi,bayilirim bulgur pilavina .Bugün bizde sadesi vardi :) ellerinize saglik iyi bir karisim olmus.
Yaninada cacik oh! Sule

Brajeshwari dedi ki...

baştan çıktım....

berrin dedi ki...

burcu
sana daha güzellerini pişireceğim:))

Sibel dedi ki...

Denedim şahane oldu, tek başına yanında cacıkla yedim bayıldımm :) teşekkürler tarif için.

berrin dedi ki...

sibel
afiyet olsun:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...