15 Haziran 2013 Cumartesi

haçhapuri......

kathina arkadaşım zeynep in yardımcısı bana haçapuri yapmasını öğretti
gürcistan da sabah - öğle - akşam her öğün masada haçhapuri görebiliyorsunuz


hamur için malzemeler
- 1 kg un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- içme suyu
içi için malzeme
- 400 gr köy peyniri
üstü için malzeme
- 150 gr taze kaşar peynir (ince rendelenmiş)
- tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
hazırlanması
- hamuru bir kaç saat önceden yoğurun ( pişi hamuru gibi yumuşak bir hamur olacak)
- köy peynirini çatalla ezin
- yarın bardak süt ve 1 adet yumurtayı çırpın
- hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alın
- ellerinizle unlanmı tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın
- ortasına 2 çorba kaşığı tepeleme ( ya da  3 çorba kaşığı ) köy peyniri koyun
- fotoğraftaki gibi toparlayın
- elinizle hafifçe üstüne bastırarak servis tabağı büyüklüğüne getirin
- üstüne fırça ile süt yumurta karışımından sürün
- bir çorba kaşığı kadar rendelenmiş taze kaşar serpin
- unlanmış fırın tepsisin yerleştirin
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika(üstündeki peynirler kızarana ) kadar pişirin
- piştikten sonra üstüne tereyağı sürün ve sıcak servis edin

3 yorum:

Esma dedi ki...

Çok pratik bir tarif gibi duruyor..Hamurun hepsini tek parça yapıp,tepsi büyüklüğünde yap ,ar fırına,çok güzel ve hafif duruyor .Elleriize sağlıkk
Beğendim çok..

Sevgiler

Çorba Tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Brajeshwari dedi ki...

bu yenmez, yanında yatılır....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...