tarif bu adresten
malzemeler
- 1/2 su bardağı yumuşak tereyağı
- 2 su bardağı elma sos ya da kabuğu soyulmuş doğranmış 2 adet büyük elma
- 1çorba kaşığı limon suyu (elma kullanacaksanız kararmaması için limon suyu ile karıştırın)
- 2/3 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 1/4 su bardağı un
üstü için malzeme
- 1/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı ceviz (dövülmüş)
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 2 1/2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
üst malzemesi
hazırlanması
- 28x18 cm kek kalıbını yağladım - un serptim bir kenara koydum
- elmaları yıkayın - kabuklarını soyun - küçük küçük doğrayın - limon suyu ile karıştırın (ev yapımı elma sos kullandım)
- tereyağı ve şekeri mikserle çırptım
- vanilya ve çatalla hafifçe çırptığım yumurtaları ekledim pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam ettim
- tarçın ve unu ilave ettim sadece malzemeler birbirine karışıncaya kadar çırptım
- elma sosu ilave ettim spatula ile karıştırdım
- malzemeyi kek kalıbına döktüm - üstünü düzelttim
- üst malzemesini: un - şeker - tereyağı - tarçın ve cevizi fotoğraftaki gibi(ufalanmış ekmek içi görüntüsünde) olana kadar parmak uçlarımla karıştırdım
- kek kalıbındaki malzemenin üstüne döktüm
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika üstü kahverengi olana kadar pişirdim
- ılık servis ettim
7 yorum:
tariflerin süper
ellerine sağlık not alındı
sevgiler
mmmmm,elmalı tariflere bayılırım ellerinize sağlık..Sevgiyle..
Tarifi de, seni de kalbime kazıdım bilesin. Anladın sen sebebini! Sevgiler...
Çok güzel ve tatlı bir kare olduğunu düşünüyorum.Elinize sağlık çok çok güzel olmuş
Berrincim, elmalı lezzetler herzaman seviliyor.
Tarif çok güzel. Deneyeceğim mutlaka, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
Çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum. Bu güzel ve kolay tarifi kesinlikle deneyeceğim. Paylaştığınız icin çok teşekkürler!
elmalı kare mi... boşuna kare kesme..ben köşeden başlar, diğer köşeden bitiririm... Ay napıyosun Berrin yahu! aşeriyorummm
Yorum Gönder