25 Eylül 2012 Salı

fransız usulü bezelye.....


tarif jamie oliver in 
hazırda tavuk suyu yoksa su ile pişirip - belki tavuk bulyon ilave edebilirsiniz
donmuş bezelye kullandım
balık - patates püresi ve bezelyeyi birlikte servis ettim
malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 300 ml tavuk suyu (soğuk)
- bir avuç taze nane
- 1 adet marul (yıkanmış - ince doğranmış)
- 300 gr bezelye
- 1/2 adet limonun suyu
hazırlanması
- yayvan bir tencereye tereyağını koydum
- tereyağı eridikten sonra 1 çorba kaşığı tepeleme un ekledim - 1-2 dakika çevirdim
- tavuk suyunu tencereye ilave ettim
- 6-7 adet taze nane yaprağını doğradım tencereye attım
- bezelyeleri  ilave ettim
- ince doğradığım marul yapraklarını ilave ettim -  tencerenin kapağını kapattım - 5-6 dakika pişirdim
- ocağı kapattım - yarım limonun suyunu ilave ettim
- sıcak servis ettim

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Yemeklerin yanında bayılıyorum böyle sebzelere..Helede bezelye çok yakışıyor..ellerinize sağlık,değişik bir tarif olmuş..sevgiler..

Hayatın Tatları dedi ki...

ellerinize sağlık. bendeseviyorum sebze yemeklerini :) bu arada jamie oliver a da bayılıyorumne kadar pratik bir adamdır o öyle :)

nesrin dedi ki...

Cok güzel bir üclü olmus ellerine saglik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...