15 Ağustos 2012 Çarşamba

rondo.......


ismi müzik terimi rondo dan geliyor - özge ismi ne olsun diye sordum  - rondo  dedi
çikolatayı nestle black kullandım
portakal kabuğu yerine limon ya da mandalina kabuğu 
ve
üstü için hindistan cevizi ya da çikolata rendesi canınızın istediğini kullanabilirsiniz

malzemeler
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
- 250 ml + 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 paket krem şanti
- 1 çorba kaşığı toz antep fıstığı
hazırlanması
- 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü mikserle 5 dakika çırptım bir kenara koydum
- 2 paket bitter çikolatayı benmari usulü erittim
   çikolata hala sıcakken
- 1 tutam tuz
- 1 adet portakalın kabuğunu rendesi (rendenin ince kısmı ile rendeledim)
- 250 ml süt
   ve
- 1 kaşık tereyağını ilave ettim
- yavaş yavaş kendi halinde eriyene kadar karıştırdım ve 10 dakika soğumasını bekledim
- hazırladığım krem şantiyi çikolatalı karışıma ilave ettim - karıştırdım
- servis kaselerine paylaştırdım - buzdolabında 1 saat beklettikten (en az) sonra üstüne antep fıstığı dökerek servis ettim


5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

mımm nefis olmuş..ellerinize sağlık..bol çikolatalı sevenler için muhteşem...

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Görünümüne bayıldım. Mithiş bir tatlı olmuş. Denenecekler listesine aldım.
Ellerine sağlık, sevgiler pırıl.

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık harika gözüküyor

bittermutfakta dedi ki...

Tam benlik bir tarif.Fotoğrafta çok hoş.Ellerinize sağlık.

mavi ada dedi ki...

Aksam yemeginden sonra arkadaslara ikram olarak yapacagim eline saglik, sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...