15 Ağustos 2012 Çarşamba
rondo.......
ismi müzik terimi rondo dan geliyor - özge ismi ne olsun diye sordum - rondo dedi
çikolatayı nestle black kullandım
portakal kabuğu yerine limon ya da mandalina kabuğu
ve
üstü için hindistan cevizi ya da çikolata rendesi canınızın istediğini kullanabilirsiniz
malzemeler
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
- 250 ml + 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 paket krem şanti
- 1 çorba kaşığı toz antep fıstığı
hazırlanması
- 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü mikserle 5 dakika çırptım bir kenara koydum
- 2 paket bitter çikolatayı benmari usulü erittim
çikolata hala sıcakken
- 1 tutam tuz
- 1 adet portakalın kabuğunu rendesi (rendenin ince kısmı ile rendeledim)
- 250 ml süt
ve
- 1 kaşık tereyağını ilave ettim
- yavaş yavaş kendi halinde eriyene kadar karıştırdım ve 10 dakika soğumasını bekledim
- hazırladığım krem şantiyi çikolatalı karışıma ilave ettim - karıştırdım
- servis kaselerine paylaştırdım - buzdolabında 1 saat beklettikten (en az) sonra üstüne antep fıstığı dökerek servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
mımm nefis olmuş..ellerinize sağlık..bol çikolatalı sevenler için muhteşem...
Görünümüne bayıldım. Mithiş bir tatlı olmuş. Denenecekler listesine aldım.
Ellerine sağlık, sevgiler pırıl.
eline sağlık harika gözüküyor
Tam benlik bir tarif.Fotoğrafta çok hoş.Ellerinize sağlık.
Aksam yemeginden sonra arkadaslara ikram olarak yapacagim eline saglik, sevgiler...
Yorum Gönder