ısparta gülü bulmak kolay olmadı
birkaç tane semt pazarı dolaşmam gerekti
reçel - marmelat tarifleri yaz boyu devam edecek
sıralama şöyle:
kayısı - şeftali - en sevdiğim vişnedir - mürdüm eriği - elma ........
malzemeler
- 300 gr ısparta gülü
- 1 kg toz şeker
- 3 su bardağı su (500 ml)
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
hazırlanması
- gül yapraklarını ayıkladım - 3-4 kez yıkadım -bıraktım kevgirde süzüldüler
- tencereye bir sıra gül yaprağı koydum üstüne bir sıra şeker döktüm - şeker ve gül yaprakları bitene kadar devam ettim
- tenceredeki gül ve şekerleri 3 saat beklettim
- 3 su bardağı soğuk suyu tencereye ilave ettim ve ocağa koydum - tahta kaşıkla iyice karıştırdım
- kaynamaya başlayınca ocağı altını kıstım(orta/kısık )
- tenceredeki malzemeye 10 dakika pişirdim
- limon suyunu ilave ettim 10 - 12 dakika daha pişirdim
- tereyağını ilave ettim 2 dakika daha pişirdim - sıcakken kavanoza doldurdum
- soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapattım ve buzdolabına kaldırdım
11 yorum:
Kaynarken mis gibi kokmuştur ev ellerine sağlık canım sevgiler.
Ellerinize sağlık rengi çok güzel olmuş:))
Ellerine sağlık, gül reçelini çok severim de Adana'da gülü nasıl bulacağım bilmiyorum.
Tahta kaşık önerini çilek reçelinde uyguladım. Cidden işe yaradı. Teşekkürler ve sevgiler.
wow, amazing!
Aşkolsun Berrin ben Isparta gülünü bahçede yetiştiriyorum. Seneye bana da yapmak kaydı ilesenin için toplayacağım. Hatta şimdi bile var...
ben gül reçeli yapmayı hiç denemedim... acaba ısparta gülü bulabilir miyim?
Ne hos görüntü. Ben bizim bahcenin güllerinden yapmistim. Sevgiler.
senem cim
inşallah seneye güller senin bahçenden:))
tabi ki sanada yaparım
fincan teyze
arkadaşlarınızın bahçelerini kontrol etmenizi öneriyorum:))
Berrincim çok şanlısınız. O kadar aranıyorum Isparta gülü bulamadım.
Kokusunu buralara kadar getirdin ya arkadaşım... Bu bize yeter.
Rengi bir harika görünüyor, ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ablacım en sevdiğim reçel ,görüntü mükemmel eminin tadıda öyledir.
Reçel sezonu açıldı değil mi.. Bizim mutfakda da çilek reçeli kaynadı bu hafta sonu. misler gibi kokmuşdur sizin mutfakda. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgiyle...
Yorum Gönder