evdeki olgunlaşmış muzları değerlendirdim
tarifi saveur dan uyarladım
bunun yanında en çok sütlü chai içmeyi seviyorum
malzemeler
- 1 su bardağı tam buğday unu ( 200 gr )
- 1 paket baking powder
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı şeker (esmer şeker kullandım)
- 1/2 su bardağı kanola yağı
- 1/3 su bardağı kefir
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta - 1 adet yumurtanın sarısı
- 1/2 su bardağı ceviz (elimle parçaladım)
- 3 adet olgun muz ( küçük bir kasede çatalla ezdim)
hazırlanması
- büyük bir kasede un - baking powder ve tuzu karıştırdım
- şeker - yağ - kefir - vanilya - 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısını mikserle 3-4 dakika çırptım
- sıvı malzemeyi spatula ile karıştırarak kuru malzemeye ilave ettim
- elimle büyük büyük parçaladığım cevizleri malzemeye ilave ettim
- ezilmiş muzları ilave ettim
- tereyağı ile yağlayıp - unladığım 15x25 cm lik kek kalıbına malzemeyi koydum
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirdim
- 20 dakika kekin soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkardım - servis ettim
9 yorum:
ARKADAŞIM BEN GELDİM
NASILSIN
KEKİN KOKUSU TAAAAA BANA GELDİ
MMM MİS
ELLERİNE SAĞLIK MUHABETLE KAL
:)))))))))))))))
keke hic bir zaman hayir diyemem :-))
afiyet olsun...
selam, kek harika olmuş.ellerine sağlık.
bu hafta pırasa tepsisi tarifini pişirdim ve bu gün yayınladım. ben çok beğendim, tarif için teşekkürler. sevgiler...
Canim ellerine saglik ellerinizede saglik hayirli cumalar.
Sevgili Berrincigim...keke bayildim, yanina sütlü chai dedin bitirdin beni...ah ne de güzel yakisir ikisi birlikte. Ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
süpersiniz elinize sağlık
Kefirli keki de hiç duymamıştım,bir kefir sever olarak hemen deneyeceğim,ellerinize sağlık...Sevgiyle..
Kefir olması içinde çok ilgimi çekti .tadını merak ediyorum.
ELinize sağlık.en kısa zamanda deneyeceğim
sevgiler
http://yasemininmutfagindan.blogspot.com/
gerçekten harika görünüyor.elinize sağlık
Yorum Gönder