çorbanın tarifini
kars - oklava ev yemeklerinden istedim - verdiler
kaz suyu ile pişirmişlerdi ve nefis olmuştu
tavuk suyu kullandım - kuru reyhan kullanmanızı özellikle tavsiye ediyorum
malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan (yemeklik çok ince doğranmış)
- 1 adet patates ( küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı nohut ( haşlanmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 8 bardak kaynar su veya tavuk suyu
- kurutulmuş reyhan
- tuz - karabiber
hazırlanması
- yeşil mercimeği 15 dakika bol suda haşladım - süzdüm - kenara ayırdım
- haşlanmış nohutların kabuklarını temizledim
- orta büyüklükte bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koydum
- yemeklik doğradığım soğanları tencereye ilave ettim - pembeleşinceye kadar kavurdum
- patatesi ilave ettim 5 dakika soğanlarla birlikte pişirdim
- domates salçasını ilave ettim - karıştırdım
- sıcak suyu ilave ettim
- haşlanmış nohutları - haşlanmış yeşil mercimeği ilave ettim - kaynamaya başladığında erişteleri ilave ettim
- tuz - karabiber ilave ettim
- erişteler pişene kadar kaynattım
- kuru reyhanı ilave ettim - sıcak servis ettim
2 yorum:
The soup looks good. Maybe it according to your recipe cook. Thanks for the tip. Sincerely, Peter.
Selam, çok lezzetli ve besleyici bir çorba olmuş . Ellerine saglık , içenlere şifa olsun. Sevgiler...
Yorum Gönder