14 Mart 2012 Çarşamba

kesme aşı çorbası......

çorbanın tarifini
kars - oklava ev yemeklerinden istedim - verdiler
kaz suyu ile pişirmişlerdi ve nefis olmuştu
tavuk suyu kullandım -  kuru reyhan kullanmanızı özellikle tavsiye ediyorum
 malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan (yemeklik çok ince doğranmış)
- 1 adet patates ( küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 çorba kaşığı  domates salçası
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı nohut ( haşlanmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 8 bardak kaynar su veya tavuk suyu
- kurutulmuş reyhan
- tuz - karabiber
hazırlanması
- yeşil mercimeği 15 dakika bol suda  haşladım - süzdüm -  kenara ayırdım
- haşlanmış nohutların kabuklarını temizledim
- orta büyüklükte bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koydum
- yemeklik doğradığım soğanları tencereye ilave ettim - pembeleşinceye  kadar kavurdum
- patatesi ilave ettim 5 dakika soğanlarla birlikte pişirdim
- domates salçasını ilave ettim - karıştırdım
- sıcak suyu ilave ettim
- haşlanmış nohutları - haşlanmış yeşil mercimeği ilave ettim - kaynamaya başladığında erişteleri ilave ettim
- tuz - karabiber ilave ettim
- erişteler pişene kadar kaynattım
- kuru reyhanı ilave ettim - sıcak servis ettim

2 yorum:

PETRO50 dedi ki...

The soup looks good. Maybe it according to your recipe cook. Thanks for the tip. Sincerely, Peter.

Emel Kurt dedi ki...

Selam, çok lezzetli ve besleyici bir çorba olmuş . Ellerine saglık , içenlere şifa olsun. Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...