gafil gonah
aniden gelen misafir anlamına geliyormuş
kars ta hanımeli ev yemekleri lokantasından aldım tarifi
bol baharatlı bir tür azeri tatlısı
malzemeler
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- sıcak su
üstü için
- tarçın - zencefil - karabiber - kakule
- süzme bal veya pudra şekeri
hazırlanması
- teflon tavada yağ ve unu birlikte bir süre kavurdum - zerdeçalı ilave ettim karıştırdım
- muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynamış su ilave ettim (sıcak süt ilave ettim) ve ocağı kısık hale getirdim ateşte bir süre bıraktım
- tavadan yapışmadan çıkıncaya kadar beklettim
- servis tabağına koydum
- üstüne süzme bal gezdirdim
- toz tarçın- zencefil - karabiber - zerdeçal serptim sıcak servis ettim
8 yorum:
İlk defa duyuyorum kimbilir adını dahi duymadığım ne güzel lezzetler var...Eline sağlık...
Cok degisik bir lezzeti olmali. Tatmak isterdim. Benim de karsli bir arkadasim var. Güzel degisik bir mutfaklari var, cografyasinin farki olsa gerek. Güzel bir pazar gecirmeni dilerim. Sevgiler.
Selam, ilginç bir tatlı. Eminim tadida güzeldir , yöresel lezzetler her zaman bana ilginç gelmiştir :))ellerine saglık, sevgiler...
Değişik bir tarif, tadını merak ettim gerçekten. Ben de kısa zaman sonra denemek isterim.. Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Bu arada bloguma beklerim ;)
çok ilginc hint tatlilarina benziyor zerdecal varsa bende varim:)
İlk defa duydum .Bu kaloriyi almaya değecek kadar lezzetli mi?
Dilek ablanin lokantasindan:) Buna kuymak da deriz, ozellikle dogum sonrasi annelere yedirilir, annecigim de iki dogumumdan sonra Kanada'da hastaneye hergun kuymak tasimisti:) elinize sagik..
Dilek ablanin lokantasindan:) Buna kuymak da deriz, ozellikle dogum sonrasi annelere yedirilir, annecigim de iki dogumumdan sonra Kanada'da hastaneye hergun kuymak tasimisti:) elinize sagik..
Yorum Gönder