BRITISH HOMES&GARDENS isimli
dekorasyon dergisinin eski bir sayısında rastladım
çok ve çeşitli baharat kullanmayı seviyorum
lakin
ardıç tohumunu ilk kez kullandım
ve
ardıç tohumu
girdiğim ilk aktarda vardı
demek ki birileri bir yerlerde kullanıyor diye düşündüm
gayet elegant görüntüsü olan bir salata ve lezzetli
yanında
fırında nar gibi kızarmış köy tavuğu vardı
malzemeler
- 600 gr kırmızı lahana
- 1 adet orta büyüklükte kırmızı soğan
- 1 adet büyük elma (sert - kırmızı kabuklu)
- 2 diş sarımsak
- 6 - 7 adet ardıç tohumu
- 100 ml nar suyu (taze sıkılmış)
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz - karabiber
- kırmızı lahanayı mandoline ile dilimledim
- soğanı ince dilimledim
- elmanın kabuğunu soydum dilimledim
- sarımsakları çok küçük doğradım
- ardıç tohumlarını elimle çok az ezdim
- büyük bir tavada
soğan
sarımsak
kırmızı lahana
elma
nar suyu
ve ardıç tohumlarını karıştırdım - 7-8 dakika pişirdim
ardıç tohumu
- nar ekşisi ve elma sirkesi ve şekeri ilave ettim lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirdim ( yaklaşık 12 - 15 dakika)- tuz ve karabiber ilave ettim
- ılık servis ettim
2 yorum:
Günaydın, bende ilk defa duydum ardıç tohumunu bir salatada. Ayrıca bir baharatsever olarak salatayı çok beğendim, yanında ki tavuğa da ne güzel gitmiştir. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
Paylaşımınız için teşekkürler, sevgiler.
Ben bu dergilerin bı gün ise yarıçapını biliyordum..iyki atmamissin..sayende ne pişirsek diye düşünmüyorum artık:))..eline saglık
Yorum Gönder