28 Mayıs 2010 Cuma

portakallı tavuk....


çin ve uzakdoğu mutfağını seviyorsanız tavsiye ederim
sos malzemesine karıştırmadan önce
acı kırmızı biberleri elimle küçük parçalara böldüm
şeker fazla diyorsanız miktarı kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
malzemeler
- 2 parça gögüs tavuk eti(küp küp doğranmış)
- 2 adet orta büyüklükte havuç (ince doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber(jülyen doğranmış)
sos için malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 adet büyük limonun suyu
- 3 çorba kaşığı pirinç sirkesi
- 4 çorba kaşığı portakal suyu
- 3 çorba kaşığı soya sos
- 2 diş sarımsak(ezilmiş)
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 adet portakalın kabuğu(rendelenmiş)
- 2 adet kurutulmuş kırmızı biber(acı olanlardan)
- 3 çorba kaşığı esmer şeker
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan(bir kısmını üstünü süslemek için ayırdım)
- 1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
- yarım çorba kaşığı mısır nişastası

hazırlanması
- küçük bir tencereye su - limon suyu - pirinç sirkesini koydum - kaynattım
- esmer şeker - sarımsak - zencefil - portakal kabuğu ve kurutulmuş biberleri ve yeşil soğanları ilave ettim - kaynattım
- wok tavaya ayçiçek yağını koydum
- tavuk parçalarını ilave ettim altın rengi olana kadar kızarttım
- havuçları ilave ettim 2 dakika karıştırarak pişirdim
- biberleri ilave ettim 2 dakika daha karıştırarak pişirdim
- kaynamış sos malzemesini tavukların üstüne döktüm
- küçük bir kasede mısır nişastasını 2-3 çorba kaşığı su ile karıştırdım
- ağır ağır tavukların üstüne döktüm - bir kaç dakika karıştırarak pişirdim
- yasemin pirinci ile yapılmış pilavla ile servis ettim

1 yorum:

Aylin dedi ki...

SÜPER BİR TARİFE BENZİYOR.BİZ EŞİMLE BAYILIRIZ BÖYLE DEĞİŞİK TARİFLERE ELİNİZE SAĞLIK AYLİN...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...