26 Mayıs 2008 Pazartesi

zeytinyağlı enginar (iç baklalı).....



küçük birer kase dolusu
taze bezelye - taze bakla ve minyatür havuçlar kullandım
malzemeler
- 4 adet temizlenmiş enginar
- 1 adet ortaboy soğan
- iç bezelye
- iç bakla
- havuç
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuk rendesi
- toz şeker
- tuz
- sızma yağ
- su
hazırlanması
- yayvan bir tencereye enginarları çukur kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin
- aynı tencereye havuçları ilave edin
- bir su bardağı su ilave edin
- 1/2 limonun suyu - tuz ve bir yemek kaşığı şeker ilave edin
- havuçlar yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 15 dakika ) kısık ateşte haşlayın
- süzün
- küçük bir tencerede suyu kaynatın
- bezelyeleri 5 dakika haşlayın
- baklaları 5 dakika haşlayın - sert kabuklarını temizleyin
- halka veya yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları
- 3 yemek kaşığı sızma yağda soğanlar şeffaflaşıncaya kadar pişirin
- havuç - bezelye ve baklaları ilave edin çok az pişirin
- enginarların içerisini pişirdiğiniz iç malzeme ile doldurun
- 1/2 limonun suyu - limon kabuğu - biraz tuz - biraz şeker biraz sıcak su ile edin
- 5 dakika daha pişirin


2 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Hımmmmmmm en çok sevdiğim lezzet, harika olmuş ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerinize saglik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...