6 Mart 2008 Perşembe

iç baklalı pilav....

malzemeler
- 1 su bardağı yasemin pirinci
- 2 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sızma yağ
- tuz
- 200 gr iç bakla(dondurulmuş olanlardan kullandım)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı curry
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış nane
- 1 adet yeşil soğan ince doğranmış
- iç baklayı haşlamak için su
hazırlanması
- orta büyüklükte bir tencerede suyu kaynatın
- dondurulmuş iç baklaları soğuk su ile yıkayın
- kaynayan suya ilave edin
- 10 dakika haşlayın - süzün
- baklaların dışındaki sert kabukları temizleyin - bir kenara ayırın
- pilav pişirdiğiniz tencereye 2 yemek kaşığı yağı ilave edin
- 2 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyin
- su iyice kaynadığında pirinci ilave edin
- ocağın altını kısın - pişirin
- soğanı ortasından ikiye bölün ince doğrayın
- bir tavada 2 yemek kaşığı yağı biraz ısıtın
- 1 tatlı kaşığı curry ilave edin
- doğradığınız soğanları ekleyin şeffaflaşıncaya kadar pişirin
- temizlenmiş içbaklaları - tuzu ekleyin
- 2 dakika nazikce karıştırarak pişirin
- içbaklalı karışımı pilavın üzerin ilave edin
- sıcakken karıştırın
- servis yapmadan yeşil soğan ve naneyi ilave edin

3 yorum:

Eya dedi ki...

Berrinciğim....harikasın.Pilavı çok severim ama iç baklaya bayılırım. Eşim dahil buralarda pek kimse bilmiyor ve sevmiyorlar.Belki senin bu harika tarifinle sevdirebilirim.Ellerine sağlık, deneyeceğim.

Sevgilerimle

zehra

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Tam da bakla mevsimi kapida. cok hosuma gitti. Mutlaka deniyecegim. inanmasi zor ama burada dereotu yok, naneyi de taze olarak bulmak hic kolay degil.
eline saglik

pelin dedi ki...

iç baklaya bayılırım.kurutulmuş baklalalrım vardı. onlarla deneyeceğim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...