24 Mart 2008 Pazartesi

zencefilli tavuk.....

servisi
yasemin pirinci ile pişirdiğim pilavla yaptım
malzemeler
- 2 parça tavuk gögsü (yıkanıp - ince doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
- 1 adet küçük havuç (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
- 100 gr soya filizi
- 100 gr brokoli(küçük parçalara bölünmüş)
- 3 adet kurutulmuş kırmızı biber (acı )
- 1 tatlı kaşığı tepeleme rendelenmiş taze zencefil
- 1 avuç dolusu badem
- bir kaç dal frenk soğanı (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı oyster sos
- 3 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlanması
- wok tavada sıvı yağı ısıtın
- tavukları yağa ilave edin - ocağın altını açın
- 3-4 dakika karıştırarak pişirin
- havuçlar - kırmızı biberler - brokoli - soyafilizin - rendelenmiş zencefili ilave edin
- soslar - susam yağı - şeker - limon suyunuda ilave edin
- karıştırarak 4 dakika daha pişirin
- bir tavada kabukları soyulmuş bademleri renkleri değişene kadar kavurun
- wok tavadaki malzemeye acı kırmızı biberler ve bademleri ilave edin
- üzerine frenk soğanlarını serpin

5 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Berrin, harika bir lezzet olmuş belli ki, ellerine sağlık, sevgiler...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Sonra buz gibi beyaz sarabinizi acin, ve kucuk lokmalar halinde bu ilahi tadin keyfine varin..

Ben Wokta pisen yemekleri zaten severim. icine soya filizi, soya sosu konan, acili yemekleri de severim. hele yaseminli pirince bayilirim.
Yemis kadar oldum okurken ve fotografina bakarken.. eline saglik

EZGi :)) dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım bu tarz tariflere bayılıyorum ellerine saglık kocaman sevgiler

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Hımmmmmmm harikaaaaa görünüyor, diğer sayfalara baktım bütün tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık...

Tuğba dedi ki...

Tavuk yemeğin harika görünüyor.Siten de çok hoş.
Ellerine sağlık..
sevgiler..
www.keyiflimutfagim.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...