29 Ağustos 2007 Çarşamba

yoga çayı....

tarif
okuduğum bir kitaptan
iremin
hindistan dan
getirdiği
baharatlarla hazırladım

malzemeler
- zencefil
- kakule
- çubuk tarçın
- çekirdek karabiber

porselen demlikte
çay demler gibi hazırlıyorum
yanında
zencefilli kurabiye - rulokat
yakışıyor

13 yorum:

gulcin dedi ki...

Berrincigim,
Ben bu cayin yoga cayi oldugunu bilmiyordum. Ama ozellikle kisin birazda ihlamur ilave edip icince insanin icini sicacik yapiyor.
Bu arada zencefilli kurabiye yapmayi bilmeyenlere yardimlarini bekliyoruz.Bir de obur sey ne cayin yaninda guzel olur dedigin.

berrin dedi ki...

benim okuduğum kitapta ismi yoga çayı diye geçiyordu
bende zaman zaman yasemin çayı ekliyorum
ballı zencefilli kurabiye tarifi haziran 2007 de var rulokatı satın aldım:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Berrin bu arada "kakule"yi ogrenmis oldum. Ben de caya koyarim kabugunu kirip

Fatih Mika

Adsız dedi ki...

Oyleyse benden de metabolizma hizlandirici bir cay tarifi. vucudunuzda gereksiz bir agirlik hissettiginizde, yedikleriniz ustunuze yapismis gibi oldugunda icmek uzere (ne demekse..)
1 elma veya ayva kabuklariyla 4 parcaya bolunmus
1 limon veya 1 portakal veya iki mandalina
1 cubuk tarcin
4-5 adet tane karabiber
3-4 karanfil
1 tutam ihlamur
yaklasik iki litre suda meyveler ezilinceye kadar pisirimn. ben meyveleri eziyorum da biraz. suzup ister sicak ister soguk servis yapin. hem cok faydali hem lezzetli

mehtap

bruxa dedi ki...

Super oldu, nasil rahatladim anlatamam:) Su kakule denen baharattan benim raflarimda da var, Srilankali bir arkadasimin pilav tarifi icin alip saklamistim.2 hafta kadar oldu baharatin adini hatirlayamiyordum:) Bu aksam bir deneyeyim bu yoga cayini:)
Bu arada ben Oyku:)
Sevgiler

berrin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
berrin dedi ki...

fatih
ben çaya koyarken kakulenin kabuğunu kırmıyorum
merhaba öykü:)
kakulenin öğütülmüşünü az miktarda türk kahvesine koyuyorlar
tavsiye ederim

berrin dedi ki...

mehtapcım
çay tarifine teşekkür ederim
hoşuma gitti
ilk fırsatta yapıp siteye koymayı düşünüyorum... portakalın suyunumu koyuyoruz - yoksa nasıl?

Adsız dedi ki...

hayir, kendisini, eger cok ince kabuklu ise, kabuguyla da pisirebilirsin, biraz acimsi oluyor. Limonu'da kabuklariyla koyacaksin tabii ki. cok sevecegine eminim. Ben ihlamursuz da yapiyorum ama ihlamur, ozellikle solunum sistemi icin cok yararli. sen dene
mehtap

fethiye dedi ki...

berrin, "yogi" cayi deniyor bu caylara yanilmiyorsam. biz de cok severek iciyoruz, ic isitiyor.

berrin dedi ki...

merhaba fethiye:)
yoga/yogi çayını
gurmuck un kundalini yoga öğreten kitabında okumuştum
derslerden sonra öğrencilere ikram ettiklerini yazıyordu

Adsız dedi ki...

Berrin bu çay inanılmaz faydalı kakule hafıza açan bir baharat özellikle sınava giren öğrencilere çiğneyerek yedirtiyormuş anneleri artık onlara bu çayı demlemelrini söyleyebilirm. Birde tarçın kabuğu, ada çayı, biberiye ve kakuleyi deneyin o da çok hoş sindirimi kolaylaştırıyor :) sevgiler en küçük kardeş Özge

Gunes Atalay dedi ki...

kakule nasil konuluyor?ezip mi kabuklari soyulup mu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...