27 Ağustos 2007 Pazartesi

susamlı kurabiye....



hamurun bayağı sert olması gerekiyor
bu kurabiyenin tarifini yiyen herkes ister

malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gr tereyağ
- 3 tatlı kaşığı mahlep
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- susam

hazırlanması
- unu derin bir kaseye eleyin
- yumuşak tereyağ - mahlep - şeker
tuz - kabartma tozu ve yumurtanın sarısını ekleyip
(akı üstü için gerekli)
- hamuru hazırlayın
- yuvarlak kurabiye şekli verin
- önce yumurta akına
- sonra susama batırın
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında
- susamların rengi değişene kadar pişirin

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bugun butun eski tariflerini tekrar okudum. Fotograflari seyrettim (baktim demek az kalir). Deneme firsati bulamadigim tarifler biryerlere kaybolur diye korkuyorum bazen. Sen bu tariflerin birer kopyasini sakliyorsundur umarim.
Eline saglik
mehtap

irem dedi ki...

harikaydi. susami tuz katmis, sekeri fazla degil, perfect. tam yesil cay'la icilecek ve guzel sohbet yaninda bir kurabiye. tavsiye ediyoruuum

berrin dedi ki...

mehtapcım
teşekkür ederim
tariflerin hemen hepsi yemek defterimde kayıtlı
iremcim
afiyet olsun

gulcin dedi ki...

Berrincigim
Uzaktakiler tariflerle ve resimlerle yetine dursunlar,yakindakiler tadina bakip yanina da cay ve sohbet aliyorlar.Bir gun bizim de yuzumuze sans gulucektir.
Cok ta severim.Nasilda guzel kabarmislar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...