1 Şubat 2015 Pazar

buğday salatası......


malzemeler
- 1/2 su bardağı buğday
- 2 su bardağı içme suyu
- 1/2 kg bal kabağı
-  1 demet roka
- 1 avuç taze nane yaprağı
- 1 adet büyük elma
- 1 su bardağı meksika fasulyesi (konserve kullandım - suyunu süzdüm )
- yarım su bardağı kuru yaban mersini
- yarım su bardağı ceviz
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- tuz
- karabiber
sos için malzeme
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı balsamik sirke
- 1 çorba kaşığı dijon hardal
-  1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 6 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
hazırlanması
- orta büyüklükte bir tencereye yarım su bardağı buğday - iki su bardağı içme suyu ve bir tutam tuz koydum - buğdaylar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirdim
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
  bal kabağının kabuğunu soydum
  küp küp doğradım
  kabakların üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı - çok az tuz ve karabiber serptim
  kabakları fırın tepsisine yaydım
  önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim
- elmayı küp küp doğradım
- salata kasesine roka ve nane yapraklarını koydum
- sonra haşlanmış buğday
  fırında pişmiş bal kabakları
  meksika fasulyesi
  küp küp doğranmış elma
  kuru yaban mersinleri
  ve
  cevizleri ekledim
- bir kapta
  limon suyu
  balsamik sirke
  dijon hardalı
  çok az tuz
  taze çekilmiş karabiber
  ezilmiş sarımsak
  sızma zeytinyağını karıştırdım
- sos malzemesini salatanın üstüne gezdirdim - servis ettim

1 yorum:

Adsız dedi ki...

süper lezzet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...