1 Şubat 2015 Pazar
buğday salatası......
malzemeler
- 1/2 su bardağı buğday
- 2 su bardağı içme suyu
- 1/2 kg bal kabağı
- 1 demet roka
- 1 avuç taze nane yaprağı
- 1 adet büyük elma
- 1 su bardağı meksika fasulyesi (konserve kullandım - suyunu süzdüm )
- yarım su bardağı kuru yaban mersini
- yarım su bardağı ceviz
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- tuz
- karabiber
sos için malzeme
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı balsamik sirke
- 1 çorba kaşığı dijon hardal
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 6 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
hazırlanması
- orta büyüklükte bir tencereye yarım su bardağı buğday - iki su bardağı içme suyu ve bir tutam tuz koydum - buğdaylar yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirdim
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
bal kabağının kabuğunu soydum
küp küp doğradım
kabakların üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı - çok az tuz ve karabiber serptim
kabakları fırın tepsisine yaydım
önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim
- elmayı küp küp doğradım
- salata kasesine roka ve nane yapraklarını koydum
- sonra haşlanmış buğday
fırında pişmiş bal kabakları
meksika fasulyesi
küp küp doğranmış elma
kuru yaban mersinleri
ve
cevizleri ekledim
- bir kapta
limon suyu
balsamik sirke
dijon hardalı
çok az tuz
taze çekilmiş karabiber
ezilmiş sarımsak
sızma zeytinyağını karıştırdım
- sos malzemesini salatanın üstüne gezdirdim - servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
süper lezzet
Yorum Gönder