2 Eylül 2012 Pazar

şeftali marmelatı.......


şeftali 
çok sevdiğim bir meyvedir diyebilirim hatta kesinlikle en sevdiğim yaz  meyvedir
reçel yaptığım şeftalileri
çok yumuşak ya da çok sert olmayan orta yumuşaklıkta olanlardan  seçiyorum
2 kg meyveye 1 kg şeker kullanıyorum - eğer meyve çok tatsızsa biraz artırıyorum şeker oranını
şeftaliyi temizledikten sonra tartıyorum
malzemeler
- 2 kg şeftali ( kabukları soyulup - çekirdeklerini çıkarılmış ve elma dilimi şeklinde doğranmış) 
- 1 kg toz şeker
- 1 adet limonun suyu
hazırlanması
- şeftalileri yıkadım - kabuklarını soydum - elma dilimi şeklinde doğradım
 -büyük bir tencereye koydum önce yüksek ateşte  - kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 20 dakika pişirdim - ocağın altını kapattım ve tenceredeki malzemenin 7-8 dakika soğuması bekledim
- el blendırından geçirdim
- tencereyi tekrar ocağa koydum ve şekeri ekledim - orta ateşte 15 - 17 dakika daha pişirdim
- 1 adet limonun suyunu tencereye ilave ettim 5 dakika daha pişirdim - ocağın altını kapattım
- 4-5 dakika bekledikten sonra hala sıcakken kavanozlara doldurdum - iyice soğuyana kadar kapağını kapatmadan beklettim - sonra kapağını kapattım buzdolabına kaldırdım

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık şeftaliyi bende çok severim sevgiler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Rengi çok hoş görünüyor ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Dilimledikten sonra hiç su koymadan mı kaynattınız?

Kolay gelsin

berrin dedi ki...

hiç su koymuyorum - çok sulanıyor
size de kolay gelsin

sare dedi ki...

Berrincim, şeftali benim de en sevdiğimdir nerdeyse...
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Kışın mis gibi kokusunu tadarken "iyi ki yaptım" diyeceksiniz:))
Sevgiler.

LeylaK dedi ki...

Çok güzel, kıvamı çok hoş, fırsat bulursam ben de deneyeceğim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...