şeftali
çok sevdiğim bir meyvedir diyebilirim hatta kesinlikle en sevdiğim yaz meyvedir
reçel yaptığım şeftalileri
çok yumuşak ya da çok sert olmayan orta yumuşaklıkta olanlardan seçiyorum
2 kg meyveye 1 kg şeker kullanıyorum - eğer meyve çok tatsızsa biraz artırıyorum şeker oranını
şeftaliyi temizledikten sonra tartıyorum
malzemeler
- 2 kg şeftali ( kabukları soyulup - çekirdeklerini çıkarılmış ve elma dilimi şeklinde doğranmış)
- 1 kg toz şeker
- 1 adet limonun suyu
hazırlanması
- şeftalileri yıkadım - kabuklarını soydum - elma dilimi şeklinde doğradım
-büyük bir tencereye koydum önce yüksek ateşte - kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 20 dakika pişirdim - ocağın altını kapattım ve tenceredeki malzemenin 7-8 dakika soğuması bekledim
- el blendırından geçirdim
- tencereyi tekrar ocağa koydum ve şekeri ekledim - orta ateşte 15 - 17 dakika daha pişirdim
- 1 adet limonun suyunu tencereye ilave ettim 5 dakika daha pişirdim - ocağın altını kapattım
- 4-5 dakika bekledikten sonra hala sıcakken kavanozlara doldurdum - iyice soğuyana kadar kapağını kapatmadan beklettim - sonra kapağını kapattım buzdolabına kaldırdım
6 yorum:
Canım ellerine sağlık şeftaliyi bende çok severim sevgiler.
Rengi çok hoş görünüyor ellerinize sağlık...
Merhaba,
Dilimledikten sonra hiç su koymadan mı kaynattınız?
Kolay gelsin
hiç su koymuyorum - çok sulanıyor
size de kolay gelsin
Berrincim, şeftali benim de en sevdiğimdir nerdeyse...
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Kışın mis gibi kokusunu tadarken "iyi ki yaptım" diyeceksiniz:))
Sevgiler.
Çok güzel, kıvamı çok hoş, fırsat bulursam ben de deneyeceğim.
Yorum Gönder