16 Nisan 2011 Cumartesi

tahıllı kurabiye......

çay - kahve - portakal suyu
en çok yoga dersinden sonra
chai yanında yemek hoşuma gidiyor
chai tarifini yakında yazacağım ama merak edenler için
doğadan büyülü bohça serisinde sallama poşeti var
bu ölçü 9 adet kurabiye için (bayağı bayağı büyük)
malzemeler - 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı muskat rendesi
- 2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (kanola yağı kullandım)
- 1/4 su bardağı esmer şeker
- 3 çorba kaşığı tepeleme toz şeker 1/2 su bardağı havuç (rendelenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı mısır gevreği
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ceviz hazırlanması
- bir kasede
  un
  tam buğday unu
  tarçın
  muskat
  kabarma tozunu karıştırdım
- tereyağı
  sıvı yağ
  şeker
  esmer şeker
  havuç
  vanilyayı mikserle krema gibi olana kadar çırptım
- kuru malzemeyi ilave ettim az karıştırdım
- yulaf ezmesi
- mısır gevreği
- kuru üzüm
- cevizi ilave ettim spatula yardımı ile karıştırdım
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- malzemeyi dondurma kepçesi ile fırın tepsisine aralıklı olarak koydum
- ellerimle üstüne bastırdım (yarım cm kalınlığında olacak)
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdim

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Malzemeye nazaran epeyce az bir yag giriyormus. Lezzetini cok merak ettim. Yogadan sonra saglikli bir seyler yemek lazim tabii ki. Ve ayni zamanda lezzetli.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

evet kesinlikle yogadan sonra müthis gider :) ellerine saglik canim cok lezziz görünüyorlar..sicacik sevgiler

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım tam istediğim gibi bir kurabiye yapmışsın sevgiler...

berrin dedi ki...

yorumlarınız için teşekkür ederim
nesrin
kesinlikle lezzetli bir tarif:)

Unknown dedi ki...

süper bişeye benziyor ya ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...