somon balığının
en güzel hallerinden biri
konserve mısır kullandım
somon filetoyu teflon tavada az kızartmak yerine çok az buhar tenceresinde de pişirebilirsiniz
yanında mutlaka bol limonla servis ediyorum
malzemeler
- 500 gr somon balığı ( kılçık ve derisi temizlenmiş)
- 500 gr somon balığı ( kılçık ve derisi temizlenmiş)
- 1/2 su bardağı mısır
- 3 adet taze soğan ( ince doğranmış)
- 3 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı ufalanmış ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı soya sos
- tuz - karabiber
- galeta unu
- zeytinyağı (kızartmak için)
hazırlanması
- somon filetoyu teflon tavada kızarttım (her iki tarafını üçer dakika)
- az pişmiş somon etini çok küçük küçük parçaladım
- galeta unu ve zeytinyağı hariç bütün malzemeyi ilave ettim yoğurdum
- köfte şekli verdim
- iki tarafınıda galeta ununa batırdım
- zeytinyağında kızarttım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder