tavuk - kırmızı et - balık yanına sık yaptığım bir garnitür
tarif bu adresten
mantarların kabuklarını soyuyorum pişerken kararmıyor - sulanmıyor ve daha lezzetli oluyor
malzemeler
- 1 paket mantar (400 gr)
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- mantarların kabuklarını soydum - dilimledim
- fasulyeleri ayıkladım - dilimledim
- soğanı yarım halka şeklinde ince doğradım
- orta büyüklükte bir tencerede suyu kaynattım - tuz ilave ettim
- dilimlediğim fasulyeleri 8 dakika haşladım - süzdüm - soğuk sudan geçirdim
- büyük bir tavaya zeytintinyağını koydum
- mantarları ilave ettim
- mantarları 5-6 dakika soteledim (yüksek ateşte)
- soğanları ilave ettim mantarlarla birlikte sotelemeye devam ettim (yaklaşık 5 dakika)
- tavaya 2 diş ezilmiş sarımsağı ve haşlanmış fasulyeleri ilave ettim
- tuz karabiber ilave ettim
- ılık olarak aşağıdaki balığın yanında servis ettim
4 yorum:
mutlaka denenecek bir tarif daha. ellerinize sağlık.
hem sağlıklı, hem pratik hem de çok şık bir garnitür olmuş, ellerinize sağlık...
Canım ellerine sağlık görüntü harika.
Mutlu haftalar,sevgiler.
Sotelenmis sebzeler bana daha hafif geliyor, cok hos bir görüntü, ellerine saglik.
Yorum Gönder