3 Ekim 2010 Pazar

tarator soslu kabak kızartması.......

kabak kızartmasının tarifimi olurmuş dememek lazım
bence
kabağın en güzel hali
erkan - arzu acurol un
rakı - balık - ayvalık kitabından
biraz oranları değiştirdim
beş yerine üç kabak
ve
tarator sosa bir baş sarımsak konulması gerekiyordu
sadece iki diş kullandım
kabakları verev dilimledim - istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz

malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- tuz
- kızarmak için yağ
tarator sos için malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1/2 kuru ekmek
- 1 fincan dövülmüş ceviz
hazırlanması
ilk tarator sosu hazırladım
- kuru ekmeği robotta çektim - rendeleyebilirsiniz(ekmek mutlaka bayat olmalı )
- sarımsakları biraz tuzla havanda dövdüm
- dövülmüş sarımsağı yoğurtla iyice karıştırdım
- üzerine dövülmüş ceviz ve robotta çekilmiş ekmeği ekledim karıştırdım
- kabakları yıkadım ince dilimledim (kabakların ince dilimlenmesi önemli)
- kabak dilimlerini geniş bir kaseye koydum 3 çorba kaşığı un serptim - bolca unladım
- bir şişe maden suyu - unun kalanı ve tuzu boza kıvamında bulamaç haline getirdim
- unladığım kabakları bulamacın içine batırdım kızgın yağda kızarttım
- yanında tarator sosla sıcak servis ettim

7 yorum:

beste dedi ki...

miyav citir citir gozukuyorlar:)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Kaşarlı börek gibi gözüküyor,bence çok nefis olmuşlar,,ellerinize sağlık..

gezicini dedi ki...

muhteşem olmuş gözüküyor.
elinize sağlık.
sevgiler
gorki

Limon çiçekleri dedi ki...

tadini hayal etmeye çaliştim ve ben buna bayildim.mutlaka deniycem.

berrin dedi ki...

limon çiçekleri
tavsiye ediyorum:))

nesrin dedi ki...

Tarifini cok hosuma gitti. Not ettim, mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik, sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...