yoğurt sos tarifini
irem in hediyesi
tarla dalal - 7 dinner menus kitabından
brokoli ve karnabahar çok kolay haşlanan sebzeler
5 dakika yeterli oluyor
özellikle brokoli fazla haşlandığında rengi/görüntüsü kötü oluyor
haşlanmış sebzeleri
buzlu suyun içinde birkaç dakika bekletiyorum
malzemeler
- 400 gr brokoli
- 400 gr karnabahar
- 2 adet orta boy havuç
yoğurt sos malzemesi
- 200 gr yoğurt
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak(ezilmiş)
- 1/2 çay kaşığı curry
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
hazırlanması
- brokoli ve karnabaharları küçük parçalara ayırdım
- havuçları soydum tavla zarı büyüklüğünde doğradım
- orta boy bir tencerede suyu kaynattım - tuz attım
- karnabahar (5 dakika)
- brokoli (5 dakika)
- ve havuçları (8-9 dakika) ayrı ayrı haşladım - süzdüm
- derin bir kasede yoğurt ve mısır nişastasını iyice karıştırdım
- bir tavada tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıttım
- rendelenmiş soğanı ekledim 4 dakika kavurdum
- ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ilave ettim 2 dakika daha kavurdum
- ocağı kapattım
- curry ve kimyonu ilave ettim karıştırdım
- tuz ve karabiberi ekledim
- biraz soğumasını bekledim
- soğanlı karışımı yoğurta ilave ettim
- maydanozları ilave ettim - karıştırdım
- haşlanmış sebzelerin yanında servis ettim
4 yorum:
Salatalarinizi her zaman cok begenmisimdir. Ellerinize saglik. Sevgiler...
nesrin
teşekkür ederim
curry sevenlere - yoğurt sos çok lezzetli
Berrin'cgm gene döktürdün bu sos harika olacaktır hemen yapıyorum...
Yarın eski dostlar geliyor ne hazırlasam diye düşünüp duruyordum. Üç tarif birden seçtim, düşünmeme de gerek kalmadı, teşekkür ediyorum sana emeklerine sağlık !!
Yorum Gönder