haşlanmış patatesleri ezdim -sıcakken çok az sıcak süt ve 1 çay kaşığı tereyağı ekledim karıştırdım
hamsinin gözlemesimi olurmuş dememek lazım
malzemeler
- 600 gr hamsi
- 1 adet yufka
- 100 gr patates püresi
- 1 adet küçük soğan
- 2 çorba kaşığı dereotu
- 2 çorba kaşığı maydanoz
- 2 çorba kaşığı nane
- 1 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- pul kırmızı biber
- tuz - karabiber
hazırlanması
- hamsilerin içini ve kılçıklarını temizledim - yıkadım - süzdüm
- 2 adet orta boy patatesi haşladım püre yaptım
- soğanı yemeklik doğradım az zeytinyağında pembeleşene kadar kavurdum
- dereotu - maydanoz - nane ve taze soğanı incecik doğradım
- kavrulmuş soğanı ve doğradığım yeşillikleri soğumuş püre ile birleştirdim - iyice karıştırdım- içine kuş üzümünü - pul biber - tuz karabiber ve limon suyunu ekledim karıştırdım
- yufkayı dörde böldüm sivri tarafı karşıyı gösterecek şekilde yerleştirdim
- hamsileri 8 gruba ayırdım (her gözleme için 2 grup kullandım)
- püreli harcı 4 e böldüm
- hamsilerin birinci bölümünü derili kısmı yufkaya değecek şekilde yanyana dizdim - tuzladım
- üstlerine hamsilerden taşmayacak şekilde püreli karışımı ince bir tabaka halinde yaydım
- en üste tekrar hamsileri dizdim (bu kez derili yüzeyleri üstte kalacak)
- bekletmeden ızgara/teflon tavada kızarttım
- yanında yeşil salata ile servis ettim
11 yorum:
berrin bu bizim karadenizin hamsi kuşuna benzemiş...
senem cim
bu kış bildiğim bütün hamsili tarifleri bloga koymayı düşünüyorum:)
ben bunu yerim Berrin..hemde çok fena..
cOK ILGINC BIR TARIF ELLERINE SAGLIK.
Cok lezzetli olmustur. Ellerinize saglik. Sevgiler...
Sizce takriben kac gr/kg hamsi kullanmis olabilirsiniz?
uyardığınız için teşekkür ederim
600 gr kullandım
koyu bir karadenizlisiniz ozaman :)
Çok enteresan olmuş bir o kadarda lezzetli gözüküyor :)
sevgiler..
seval
merhaba yemek bir aşk
koyu olmasada karadenizliyim:)
Bence bu çok yaratıcı bir tarif. Çok da iştah açıcı!
Mutlaka denemek lazım. Çok değişik bir tarif olmuş...
Yorum Gönder