zeytinyağlı ve meze türü yiyeceklerde şekeri biraz hissetmek benim hoşuma gidiyor
en doğrusu
şeker ve limon suyunu kendi damak zevkinize göre ayarlamanız
bu tarifi
palamut bükünde
kır lokantası işleten ayten hanımdan aldım
buzdolabında yeteri kadar bekletmeden servis ettiğimden - şekli tam istediğim gibi olmadı
ama lezzeti tam yerinde
malzemeler
- 1 su bardağı kuru bakla
- 3 su bardağı içme suyu
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- tuz
- dereotu
- limon dilimleri
hazırlanması
- 1 bardak baklaya 3 bardak içme suyu ilave ettim
orta kısık ateşte baklalar iyice yumuşayana kadar haşladım - ocağı kapattım
- tuz ve şekeri ilave ettim - karıştırdım
- soğanı yemeklik doğradım - 2 yemek kaşığı zeytinyağında şeffaflaşana kadar(4-5dakika) çevirdim
- tenceredeki baklalara ilave ettim
- yarım limon suyunu ve sızma zeytinyağını ilave ettim
- el blendırda püre haline getirdim
- içini önceden ıslattığım 20x20 kare cam tabağın içerisine boşalttım
- üstünü spatula ile düzettim
- buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra dilimledim
- limon dilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis ettim
3 yorum:
Hemen bakla bulup yapmali. Nefis görünüyor. Sevgiler...
eğer sende yediğim favanın tarifiyse süperdi..
betül
mm favayı çok severim elerine sağlık
Yorum Gönder