bu adresten uyarladım
2 adet yerli muz kullandım - ithal olanlara göre boyutları bayağı küçük
yaban mersini yerine istediğiniz kuru meyveyi kullanabilirsiniz
ve
silikon kalıp daha pratik olabilir
malzemeler
- 1 adet büyük boy muz
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı mısır gevreği
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı çikolata parçacığı
- 2 tatlı kaşığı kurutulmuş yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı kakao
- bir kasede muzu çatalla ezdim
- kakaoyu ekledim karıştırdım
- diğer malzemeleri ilave ettim iyice karıştırdım
- kağıt cup kek kalıplarına paylaştırdım
- buzlukta bir saat beklettikten sonra servis ettim(en az bir saat bekletmek gerek)
7 yorum:
ben mısır gevreği yerine buğday kullansam nasıl olur acaba?
buğday hiç denemedim
ama
pirinç gevreği güzel oluyor:)
bunu yaparım ben... sevdiğim herşey içinde!
ben şimdi bunu yerimde sonra beni gördüğüde Betül yuvarlanıyor musun ,yürüyor musun diye sormaz mısın?
nefis görünüyor ama mısır gevreği kullanmasak?
mısır gevreği kullanmak istemiyorsanız
pirinç gevreği yada yulaf ezmesinin miktarını artırabilirsiniz
Denemek istedim .. çocuğum için abur cubur yerine verilebilecek besleyici bir tarif :))
Yorum Gönder