çedene kuş yemi gibi ....
tarifi selma dan aldım
şekeri bir su bardağından iki parmak eksik kullandım
malzemeler
- 250 gr tereyağı/margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta( 1 tanesinin akını üstünde kullanmak için ayırdım)
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı çedene(küçük bardak)
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumuhazırlanması
- büyük bir kasede yumurta akı ve haşhaş tohumları hariç bütün malzemeyi yoğurdum
- hamuru buzdolabında 1 saat beklettim
- az unladığım tezgahta merdane ile açtım
- yuvarlak kalıpla şekil verdim
- yuvarlak parçaların ortalarına kalıpla (veya bardakla )hafif bastırdım
- hamurun yarısını önce yumurta akına batırdım
- sonra haşhaş tohumuna
- pişirme kağıdı ile kapladığım fırın tepsisine dizdim
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdim
7 yorum:
Çoculuğuma gittim desem yeridir. Babaannem çedeneyi kavururdu sanırım, çıtır çıtır yediğimi hatırlıyorum. Kurabiyeyi de oldukça farklı kılmıştır muhakkak. Satılıyor mu peki?
aktarlarda satılıyor defne
ekmek pişirirken kullanmaya karar verdim
bakalım nasıl olacak
bu çıt çıt çıt çıt olan çedene mi canım? :))) ellerine sağlık.
sevgiler,
tolunay
Ben ekmeğe de yakışacağını düşünüyorum çedenenin o kendine özgü tadının. Pişirdikten sonra paylaşmanı bekliyor olacağım.
Berrin'ciğim ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
Selma dedi ki "tadı olmuş mu diye kontrol etmem lazım, insan bir tabağa koyar da çaya gelir..." :)))
ben ilettim, elçiye zeval olmaz ;))
öpüyorum, sevgiler...
nilambara
tadı güzel olmuştu
şekli oldumu bilemiyorum
selma ya sormak lazım
ayrıca
birgün pişirip getiririm:))
mutsuz görünüyor kurabiyeler:)
agizlari asagiya düşmüş...çedenelerden sanirim:)
neyse,yiyenlerin midelerinde gülümsedikleri kesin....
öperim..
Yorum Gönder