iki tepside pişirdim
pişerken yayılıyor bayağı aralıklı koymak gerekiyor
fırından çıkarır çıkarmaz kağıttan ayırmanız gerekiyor
soğuduktan sonra kağıttan ayrılmıyor
kullandığım malzemeyi tartmayı unuttuğum için gr olarak yazamadım :)
kahvenin yanında yemenizi özellikle tavsiye ediyorum
malzemeler
- 1 1/3 + 1/4 cup file badem
- 1 cup toz şeker
- 1/4 cup un
- 4 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1/2 yemek kaşığı anason(dövülmüş)
- 3 adet yumurtanın beyazı(oda sıcaklığında)
- 1fiske tuz
hazırlanması
- mutfak robotunda 1 1/3 file badem ve 1/3 cup şekeri iyice ince oluncaya kadar çektim bir kaseye koydum
- aynı kaseye un - portakal kabuğu rendesini ve dövülmüş anasonu ekledim karıştırdım
- ayrı bir kasede yumurta aklarını tuz ve kalan 1/4 şeker ile yumuşak köpük oluncaya kadar çırptım
- yumurta köpüğünü diğer karışıma çok az karıştırarak ilave ettim
- pişirme kağıdı ile kaplanmış tepsilere aralarında 5 cm ara olacak şekilde birer kaşık koydum
üstlerine file badem serptim
önceden 160 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirdim
- pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan bir dakika sonra spatula yardımı ile kağıttan çıkardım
tel üzerinde soğumaya bıraktım
8 yorum:
Tarifin zihnimde bıraktığı tat çok güzel. Kıtır kıtır bir kurabiye gibi duruyor, çok severim bu tarz kurabiyeleri. Üstüne badem ve güzel aromalar, daha ne istenebilir ki? Bir pastanem olsun, cam fanusların içinde bu kurabiyelerden satayım? İstemek için güzel bir dilek oldu sanırım :) Ellerine sağlık.
inşallah tamda istediğin gibi bir pastanen olur naile
kurabiye tam tarif ettiğin gibi
teşekkür ederim
farklılıkları seviyorum kakuleyi anasonu hashası olur olmadık yerlerde kullanmayıda:) anasonlu kurabiyeyi şirin bir cafede tatmıs bayılmıstım bu tarif biriken yumurta aklarını kullanmak için ideal:)
çok güzel görünüyor hani şu cookie denilen kurabiyelere benzemiş...
ellerine sağlık
nefis görünüyor tek kelimeyle...ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Ellerine saglik Berrin'cigim,
Ben bu tarifi cok begendim, denerim mutlaka...
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.
Berrin'cim çok güzel görünüyorlar gerçekten ellerine sağlık
canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. anasonlusunu ilk görüyorum ama eminim güzeldir tadı..
Yorum Gönder