22 Mayıs 2009 Cuma
enginarlı levrek....
enginar mevsimi bitmeden
son denemeler
dondurucu lezzetleri değiştiriyor
eğer
isterseniz ekmekleri kızarttıktan sonra sıcakken üstlerine sarmısak sürebilirsiniz
levrekleri pişirirken fırın telini en üstün bir altına yerleştirdim
KANTİN
malzemeler
- 1 adet 600 gr lık levrek
- 6 dilim baget ekmek
- 2 adet enginar
- 1 tatlı kaşığı pesto sos
- tuz - karabiber
- 25 gr pesto sos
- 6 adet siyah zeytin dilimlenmiş
- 1 tatlı kaşığı kapari
- 1/4 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 yemek kaşığı sızma yağ
- taze çekilmiş karabiber
- kırmızı pul biber
hazırlanması
- levreği balıkçıda derili fileto olarak hazırlattım yani bir balıktan iki parça fileto
- balık filetoları yıkadım - kuruladım
- enginarları az limonlu suda diri kalacak şekilde haşladım
- haşlanmış enginarları yarım santim kalınlığında dilimledim
- enginar dilimlerini 1 tatlı kaşığı pesto sos - tuz karabiberle harmanladım
- fırını 200 dereceye ayarladım
- fırın tepsisine 25 gr pesto sosun yarısını yaydım
- üstüne marinelenmiş enginarları düzgünce dizdim
- her enginar grubunun üstüne 1 parça levrek fileto yerleştirdim
- üstlerine çekirdekleri çıkarılmış kıyılmış zeytinleri ve kaparileri yerleştirdim
- sonra sırasıyla limon kabuğu rendesini - maydanozları - taze soğanları parçalar halinde tereyağı yerleştirdim
- üstüne taze çekilmiş karabiber - çok çok az kırmızı pul biber ekledim
- kalan pesto sosu üstüne gezdirdim
- sızma yağ gezdirdim
- önceden kızmış /ısınmış fırında 5-6 dakika pişirdim
- bu arada ekmekleri kızarttım
- servis tabağına kızarmış ekmekleri yan yana aralıksız dizdim
- bu ekmeklerin üstüne bozmadan uzun bir spatula yardımı ile enginarlı levrekleri yerleştirdim
- fırın tepsisindeki balık sosu balıkların üstüne gezdirip servis yaptım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
offff, akşama rakı - balık istedi canım. Tarifdeki pesto sosu beni benden aldı berrin.. :)
ellerine sağlık
sıcacık sevgiler.
Evde deniz levreğim var, ve ben sebzeyle balığa bayılırım.Bu tarifin bu haftasonu bahçede masamızı süsleyecek :)
Zerrinim senin için rakı havuzumu çıkarıp rakıda içeceğim :)
Berrin'cim buradan Zerrin'e laf attığıma kızmazsın değil mi?
sevgiler..
Ellerinize saglik...
Khavlatıdabile balık yiyebilen biri olarak çok beğendim ellerine sağlık:)
hiç enginar yemedim
bilmediğim yerlerden soruyorsun Berrin :)
Berrincim eminim harika olmuştur... kokusu burnuma geldi bile :))
balık seviyorum:)
fesleğenli pesto sos balığa yakışıyor zerrin
zehra
zerrin e laf atabilirsin hiç kızmam
pişirdikten sonra fikrini söylermisin
teşekkür ederim elma şekeri
kahvaltıda olmasada bende balık ve deniz ürünlerini seviyorum mutfaktaki deli
burcu cum
enginar bitmeden pişireyim sana:)
nurdan
kokusuda güzel - lezzetide
sevgiler benden
Yorum Gönder