7 Kasım 2007 Çarşamba

gaajar ka halva - havuç helvası....


pakistan tatlısı
tarif şenel durdağ dan
yarım ölçü yaptım..
havuçlar sütü çekmeyecekmiş gibi geldi..
ama piştikçe süt kayboluyor
orijinal tarifte kaymak yoktu
ilave ettim - yakıştı
malzemeler
- 1 kg havuç (rendelenmiş)
- 3 kaşık tereyağ
- 1 lt. süt(sıcak)
- 1 bardak şeker
- kakule ( tam ve dövülmüş)
- ceviz ( dövülmüş)
- kuru üzüm
- kaymak
hazırlanması
- rendelenmiş havuçu tereyağının içinde yavaş yavaş karıştırılarak pişirin
- rengi değişip piştikten sonra
- sütü ilave edin kısık ateşte bir müddet karıştırın
- şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin
- dövülmüş ve tam olan kakuleleri ilave edin
- sütü çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
- dövülmüş ceviz - kuru üzüm - kaymakla süsleyip - servisi sıcak yapın

4 yorum:

Nilambara dedi ki...

Berrin'ciğim, fotoğraflar harika, tarifler harika... müthiş lezzetli oldukları çok belli, ellerine sağlık...
sadece bu son üç reçeten birarada muhteşem bir vejateryan menü oluşturuyor ve bence ek bir dördüncü reçete daha gerektirmiyor, tam benlik... :)

bilmem anlatabildim mi ;))

Oya Kayacan dedi ki...

Kaymak koymakla çok iyi etmişsin sevgili Berrin. Ben de damak tadı çizgim yüksek olduğundan süt kullandığım yerlerde krema da kullanırım hep. Kaymak da iki gün dursa beğenmez olur sütlü bir tatlı yapar katarım içine. Havuç helvası harika. Yapmalı ve yemeli...

*Ra dedi ki...

Merhabalar. İlk ziyaretim sizi. Müzik harika. Yaptıklarınız da öyle. Sevgilerimle.

Brajeshwari dedi ki...

cok baştan çıkarici gorunuyor.
Tadını tahmin edebiliyorum..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...