malzemeler
- 3/4 su bardağı tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/4 su bardağı antep fıstığı ( ince dövülmüş)
üstü için malzeme
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı portakal likörü
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
hazırlanması
- tereyağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın
- yumurtayı ekleyin çırpmaya devam edin
- vanilyayı ekleyin - çırpın
- unu ekleyin bir kaç dakika çırpın
- antep fıstığını ekleyin çırpın
- strech filme sarıp buzdolabında bir saat bekletin
- şekil verdiğiniz kurabiyeleri
- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında
- 8 - 10 dakika pişirin
- üzerine süreceğiniz malzemeyi mikserle 5 dakika çırpın
- kurabiyeler sıcakken üstlerine sürün
- ve fıstık serpin
8 yorum:
merhaba çok güzel görünüyor ellerinize sağlık portakal likörü yerine başka birşey kullanabilirmiyiz
portakal likörünü hiç kullanmasanızda olabilir
ben aroması için koydum
Vay be gelsin kilolar ama değer ya şu güzelliği bakın şeker elcağzına sağlık
ellerinize sağlık harika görünüyorlar.çok özendim şimdi.hemen deneyeceğim en yakın zamanda.fakat su bardağı ölçünüz nedir?kaç gr'a tekabül ediyor.malesef her evde kullanılan su bardağı farklı
yardım edermısınız:)
sevgilerimle
merhaba pınar hn.
orijinal tarif bardak ölçüsü değil:)
gram ölçülerini en kısa zamanda size yazarım
sevgiler
çok teşekkür ederim:)bekliyorum
sevgili pınar
kullandığım bardak
120 gr un alıyor...
sevgiler
canım çok çok teşekkür ederim ilgine.hemen deneyeceğim.sonucu sana yazarım :)
sevgiler
Yorum Gönder