21 Kasım 2007 Çarşamba
hindistan cevizli kurabiye ......
franbuaz yerine vişne
kiraz şekerlemesi de kullanabilirsiniz
bu ölçüde hamurdan
25 adet yapılabiliyor
malzemeler
- 175 gr un
- 150 gr hindistan cevizi
- 125 gr tereyağ/margarin(yumuşak)
- 100 gr şeker
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 limonun suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- pudra şekeri (üzeri için)
- frambuaz ( üzeri için)
hazırlanması
- un - hindistan cevizi - vanilya - kabartma tozunu
bir kasenin içerisinde birbirine karıştırın
- pudra şekeri ve franbuaz haricindeki diğer malzemeyi una karıştırın
ve yoğurun
- hamuru strech filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin
- hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün
- yuvarlak şekil verin
- ortalarına başparmakla bastırın ve bir adet frambuaz koyun
- yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin
- önceden 160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
- üzerine pudra şekeri serpin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bunlara şirineler de diyebiliriz...
Yorum Gönder