12 Kasım 2007 Pazartesi

fırında mantarlı levrek....

malzemeler
- 1 adet levrek(2 parça fileto)
- 6-7 adet kestane mantarı
- 6 - 7 adet beyaz mantar
- 2 adet yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı sızma yağ
- tuz karabiber
- aleminyum folyo
hazırlanması
- balıkları yıkayıp - kağıt havlu ile kurulayın
- kestane mantarlarını yıkayıp - dörde bölün
- beyaz mantarları yıkayıp - dörde bölün
- yeşil soğanları uzun uzun doğrayın
- bir kasenin içerisinde
mantarları - y.soğanı - limon kabuğu rendesini - hardal ve defne yaprağı
sızma yağı karıştırın
- aleminyum folyonun içerisine önce mantarlı karışımı
- mantarlı karışımın üzerine derili kısımları üstte kalacak şekilde
tuz ve karabiber serptiğiniz levrek filetolarını koyun
- aleminyum folyoyu kapatın
- önceden 250 derece ısıtılmış fırında
- 30 dakika pişirin

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Berrincim, Baturhan dedi ki "tarif etmekle olmaz, yapsın da yiyelim"..
Bilmiyorum artık mesajı aldın mı?
sevgilerimizle.. Çiğdem & Baturhan

Adsız dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.
Özel günler için özel bir yemek olabilir. Mesela doğum günü partilerinde. :)
Yanına sadece salata yeter.
Tabi balığın yakın akrabası olan rakıyı da unutmamak gerek. Yaş üzüm rakısı tercihimdir.

berrin dedi ki...

tamam cheetos
bu hafta hangi gün
cevap bekliyorum:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...