malzemeler
- 1 su bardağı un
- 100 gr köy peyniri ya da az tuzlu beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 2 avuç ıspanak
- 1 adet yeşil soğan
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 3/4 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- bir tutam tuz
hazırlanması
- dikdörtgen kek kalıbını tereyağı ile yağladım - unladım
- sarımsağı ince ince doğradım
- orta büyüklükte bir tavada iki çorba kaşığı zeytinyağı - doğranmış sarımsak ve iki avuç ıspanak yaprağını ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirdim
- süt - 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve bir adet yumurtayı tel çırpıcı ile çırptım
- pişirdiğim ıspanakları soğuduktan sonra süt yumurta karışımına ekledim
- köy peynirini küçük küpler halinde kestim ve karışıma ekledim
- yeşil soğanı ince ince doğradım ekledim
- kekiği ekledim - karıştırdım
- un - kabartma tozu ve tuzu birlikte eledim
- ıspanaklı karışıma unu ekledim karıştırdım
- dikdörtgen kalıba döktüm - üstünü düzettim
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdim
sonra
- fırının sadece üst kısmını yaktım 10 dakika daha pişirdim
- sıcak servis ettim
4 yorum:
canım ellerine sağlık...gecmıs bayramın mübarek olsun...sevgılerımı bırakıyorum..
Berrin hanım, harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Peynirlisini ara ara yapıyordum ama ıspanak ilave etmek, iyi fikir.
Sevgiler.
sare hanım
ıspanak yakışıyor
teşekkürler yorumunuz için
sevgiler
pınar
bayağı geç oldu:))
seninde geçmiş bayramın kutlu olsun
sevgiler
Yorum Gönder