malzemeler
- 350 gr beyaz lahana
- 450 gr un
- 10 gr kuru maya
- 240 ml su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı susam
hazırlanması
- lahanayı ince ince doğradım
- sarımsakları doğradım
- kapaklı bir tavaya iki çorba kaşığı zeytinyağı koydum
- sarımsak - lahana ve biraz tuz ekledim tavanın kapağını kapattım 10 dakika (lahanalar yumuşayana kadar) pişirdim - ocağın altını kapattım - soğumaya bıraktım
- büyük bir kasede kuru maya - su ve şekeri karıştırdım - sıcak bir yerde 15 dakika beklettim
- mayaya un - tuz - zeytinyağını ekledim hamuru yoğurdum (hamur çok sert olmasın)
- soğumuş lahanaları da hamura ilave ettim - tekrar yoğurdum - hamurun üstüne nemli bir havlu örttüm sıcak yerde bir saat beklettim
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardım - yuvarladım - fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak dizdim - tepsinin üstünü tekrar havlu ile kapattım bir saat daha beklettim
- üstlerine fırça ile süt sürdüm - susam serptim
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirdim
6 yorum:
Çok orjinal bir tarif omuş,ellerinize sağlık..Merak ettim lezzetini..
Abla nasıl oldu çok merak ettim
gayet güzel oldu:)
Cok fena ettin Berrin,
burcu
sana özel pişiririm:))
Yorum Gönder