23 Ekim 2013 Çarşamba

beyaz lahanalı poğaça.......



malzemeler
- 350 gr beyaz lahana
- 450 gr un
- 10 gr kuru maya
- 240 ml su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı susam
hazırlanması
- lahanayı ince ince doğradım
- sarımsakları doğradım
- kapaklı bir tavaya iki çorba kaşığı zeytinyağı koydum
- sarımsak - lahana ve biraz tuz ekledim tavanın kapağını kapattım 10 dakika (lahanalar yumuşayana kadar) pişirdim - ocağın altını kapattım - soğumaya bıraktım
- büyük bir kasede kuru maya - su ve şekeri karıştırdım - sıcak bir yerde 15 dakika beklettim
- mayaya un - tuz - zeytinyağını ekledim hamuru yoğurdum (hamur çok sert olmasın)
- soğumuş lahanaları da hamura ilave ettim - tekrar yoğurdum - hamurun üstüne nemli bir havlu örttüm sıcak yerde bir saat beklettim
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardım - yuvarladım - fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak dizdim - tepsinin üstünü tekrar havlu ile kapattım bir saat daha beklettim
- üstlerine fırça ile süt sürdüm - susam serptim
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirdim

6 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok orjinal bir tarif omuş,ellerinize sağlık..Merak ettim lezzetini..

crispy dedi ki...

Abla nasıl oldu çok merak ettim

berrin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
berrin dedi ki...

gayet güzel oldu:)

Brajeshwari dedi ki...

Cok fena ettin Berrin,

berrin dedi ki...

burcu
sana özel pişiririm:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...