hem pişirmeyi
hem yemeyi seviyorum
fazla ekşi olmadığı için sütaş süzme yoğurt kullanıyorum
erişteyi mahalledeki yufkacıdan alıyorum
malzemeler
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 + 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- yeşil mercimekleri yıkadım - orta boy bir tencerenin içine koydum - üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave ettim - orta ateşte 20 -25 dakika mercimekler yumuşayana kadar pişirdim (piştikten sonra biraz sıcak su ilave ettim)
- bir kasede süzme yoğurt - yumurta sarısı ve unu karıştırdım - mercimeklerin suyundan biraz yoğurda ekledim - gevşettim
- yoğurtlu karışımı pişmiş mercimeklere ağır ağır karıştırarak ilave ettim
- erişteleri ilave ettim - tuzunu ve yoğunluğunu ayarladım - erişteler pişince tencerenin altını kapattım
- bir tavada tereyağını erittim ocağın altını kapattım - tereyağına pul biber ve naneyi ekledim
- çorbanın üstüne dökerek servis ettim
3 yorum:
Sevgili Berrincigim ;yöresel tadlari bende cok severim hele ki Tutmac corbasini coook, ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
Muhteşem bir lezzettir bu Berrin, görüntüsü bile yetti!
Mükemmel bir corba olmus. Ellerinize saglik.
Yorum Gönder