tarif kantin den
patates püresi ile servis ettim
malzemeler
- 16 adet sardalya (tirsi)
- 50 gr siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış - dilimlenmiş)
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 3 adet taze soğan (ince doğranmış)
- 20 gr dolmalık fıstık
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- karabiber
hazırlanması
- fırını 200 derecede ısıttım
- balıkların içlerini tüm kılçıklarınıda çıkararak temizledim
- zeytinleri irice doğradım
- maydanozları ve taze soğanı ince doğradım
- dolmalık fıstığı yağsız tavada 2 dakika çevirdim
- hazırladığım tüm malzemeyi diğerleri ile birleştirdim balıkların içini doldurdum
- açılmaması için kürdanla tutturdum
- fırın kabını az yağladım - balıkları yerleştirdim
- fırının en üst kısmında 15 dakika pişirdim
4 yorum:
elinize sağlık! çok güzel görünüyorlar... ben de tam bugünlerde bir "balık şenliği" düzenlemek istiyordum... iyi fikir oldu!
sevgiyle
Değişik bir tarif olmuş,denemeye değer diye düşünüyorum..
Çok lezzetli olsa gerek.
Ellerine sağlık..
sevgiler.
Ooooo çok şık gerçekten. Ben de geçenlerde sebze yatağının üzerinde mercan yaptım. Yeni alternatifler yaratma peşindeyim!
- sırada palamut var mehmet bey
bakalım nasıl olacak
- lezzetli olmuştu zeliha
- tijen sardalyalar bayağı iriydi
o yüzden şık durdular:)
Yorum Gönder