12 Kasım 2010 Cuma
kereviz mücveri....
tarif kantin den
kereviz mücveri lezzetli
süzme yoğurt ve kiraz domatesle servis ettim
teflon tavada kızarttım
isterseniz
çok az sıvı yağ ilave edilmiş döküm tavada kızartabilirsiniz
bayat ekmek içi oranını iyi ayarlamak lazım
az olursa sulu çok olursa tadı ekmek ekmek oluyor
malzemeler
- 500 gr kereviz
- 200 gr patates
- 100 ml krema
- 3 adet yumurta
- 1 demet dereotu
- 2 adet taze soğan
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı tepeleme bayat ekmek içi
- kırmızı pul biber
- tuz karabiber
hazırlanması
- kerevizleri ve patatesleri soydum
- kerevizleri rendenin kalın tarafı ile rendeledim
- patatesleri rendenin ince kısmı ile rendeledim - suyunu sıktım - kerevizlere ekledim
- krema - zeytinyağ - karbanot - kabartma tozu ve yumurtaları ilave ettim karıştırdım
- pul biber - tuz - karabiber - ekmek içini ilave ettim
- incecik doğranmış taze soğanları ve dereotunu ilave ettim - iyice karıştırdım
- yağsız bir teflon tavayı kızdırdım
- bir kaşıkla karışımı tavaya döktüm - burada dökmekle kastettiğim - sulu olduğu değil - kaşıkla tavaya koydum ve yassılaştırdım
- hemen tavanın altını kıstım - bir yüzü pişince arkasını çevirdim
- her iki yüzüde kızarınca - kağıt havlunun üzerine çıkardım
- sıcak servis ettim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Güzel bir şey olmalı! Ben de haftaya kerevizli bir şeyler yapayım diyorum. Saplarını bolca kullanıyorum ama köklerini pişirmeyeli çok oldu.
Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim
Yorum Gönder