10 Kasım 2010 Çarşamba
ekşili pırasa.....
sağ köşedeki yeni logom hediye
teşekkürler naile
pişmiş zeytinyağlı yemeklere
soğuyana kadar hiç dokunmuyorum
soğuduktan sonra servis tabağına alıyorum
eğer isterseniz
sarımsağın miktarını artırabilirsiniz
tarif kantin den
malzemeler
- 1 kg ayıklanmış pırasa
- 1 demet maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 1.5 limon
- 1 kase kurutulmuş domates (15 tane)
- 1 adet kuru biber (tatlı)
- 100 ml zeytinyağı
hazırlanması
- kuru domatesleri ılık suyun içerisine koydum 20 dakika beklettim - süzdüm
- kuru biberin çekirdeklerini temizledim
- kuru domatesler - biber ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını mutfak robotundan geçirdim(kuru domates sosu yaptım)
- pırasaları 4-5 cm uzunluğunda doğradım - tencereye dizdim
- temizlenmiş diş sarımsakları gelişigüzel pırasaların üstüne yerleştirdim
- ince doğranmış maydanozları sarımsakların üstüne serpiştirdim
- tuz ve 1.5 limonun suyunu ekledim
- robottan geçirdiğim kuru domatesi serpiştirdim
- zeytinyağını bütün malzemenin üstüne gezdirdim
- pırasaların yarısına gelecek kadar su koydum
- üstüne tabak kapattım
- bir taşım yüksek ateşte kaynattım
- ateşi kıstım - yaklaşık 1 saat pişirdim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Pırasalar çok iştah açıcı duruyor..
En kısa zamanda denemek istiyorum.
Ellerinize sağlık
Esma
logon çok iyi olmuş. Blog biraz daha canlı gözüküyor.. Demek ki bir şeyler eklemeli.. Pırasa en sevdiğim z.yaglılardan. Kuru domatesim var hemen deneyeceğim..
keşke daha iyi de gelseydi elimden.
sevgiler..
Yorum Gönder