her çeşit dolma seviyorum
ama
favorim etli yaprak sarma
kıymayı
dana - kuzu karışık kullanınca dahada lezzetli oluyor
malzemeler
- 5 adet orta boy kabak
- 6 adet kırmızı biber(en küçüklerinden seçtim)
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak( ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı bulgur(kısırlık)
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet büyük domates(rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 yemek kaşığı maydanoz(ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı dereotu (ince doğranmış)
- 1 adet yumurta
- tuz - karabiber
- 1 çay kaşığı rezene tohumu
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 adet domates (kabukları soyulmuş - doğranmış)
hazırlanması
- kabakları yıkadım - kestim - içlerini oydum - içlerini hafif tuzladım
- biberleri yıkadım baş kısımlarını kestim - çekirdeklerini temizledim
- soğanı çok çok ince doğradım
- domatesi rendeledim
- maydanoz ve dereotunu yıkadım ince doğradım
- bir kasede kıyma - ince doğranmış soğan -ezilmiş sarımsak - bulgur - pirinç - rendelenmiş domates - biber ve domates salçası - maydanoz - dereotu - yumurtayı karıştırdım
- tuz ve karabiberi ekledim bütün malzemeyi iyice yoğurdum
- kabak ve biberleri iç malzemesi ile doldurdum
- üstlerine domates kapattım
- büyükçe bir tencerenin dibine çukur tabağı ters çevirip koydum
- rezene ve kimyon tohumlarınıda tencerenin dibine koydum
- tencereye tabağı iki parmak geçecek kadar su ilave ettim
- içleri doldurulmuş kabak ve biberleri tabağın üstüne yerleştirdim
- su kaynadıktan sonra ocağı kıstım
- 40 dakika pişirdim
- yanında yoğurtla servis ettim
6 yorum:
Elinize sağlık bende etli olanını daha çok seviyorum eti başka yerde çok sevmesemde...Sevgiler.
fotografta gördüğümü yedim, bitirdimm..
Yanına bir de yoğurt...
Çok güzel olmuş canım
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Yumurta..... ilk defa duydum.neden acaba? Her zaman kullanırmısınız.sonuca ne gibi bir katkısı oldu acaba..sevgiler.
Harika olmus, nefis Berrin'cigim, fotograf ise daha guzel. Ellerine saglik, sevgilerimi gonderiyorum.
yumurta
pişerken iç malzemenin dışarı taşmasını önlüyor
kuru patlıcan ve kabak dolma içi hazırlarken yumurta kullanıyorum
tadında bir değişiklik olmuyor
ama
dolmaların şekli daha güzel oluyor
Yorum Gönder