10 Nisan 2010 Cumartesi

ızgara polenta.....

aslında
bildiğimiz kaçamak
ızgara yapmayacaksanız
ocağı kapattığınızda hemen servis edebilirsiniz
lakin
favorim ızgara yapılmış hali
malzemeler
- 1 lt su
- 250 gr mısır unu
- 60 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- taze çekilmiş karabiber
hazırlanması
- suyu derin bir tencerede kaynattım
- tuzu ilave ettim
- mısır ununu kaynayan suya (ara vermeden tahta kaşıkla karıştırarak ) avuç avuç kattım
- sürekli karıştırarak 20 - 25 dakika pişirdim(yanlardan ayrılmaya başladığında pişmiş demektir)
- küp küp doğradığım tereyağını ve taze çekilmiş karabiberi ilave ettim
- tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam ettim
- 25x 25 kare cam tabağın içine döktüm - spatula ile üstünü düzettim buzdolabında 2 saat beklettim
- kare parçalar kestim(istediğiniz boyda ve şekilde kesebilirsiniz)
- ızgarada herbir tarafını beşer dakika kızarttım(kıtır - altın sarısı oluncaya kadar )
- ılık servis ettim

1 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Hmmm izgarasida ne kadar güzel olmustur simdi...
ellerine saglik..Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...