harissayı
köfteyle beraber
en çokda ızgara sebze yanında servis ediyorum ve seviyorum
buzdolabında sekiz on gün saklanabiliyor
servis ederken üzerine az sızma zeytinyağı gezdiriyorum
malzemeler
- 3 adet taze kırmızı biber
- 8 - 10 adet kurutulmuş acı sivri biber (uzun olanlarından)
- 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- 1 - 1/2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
hazırlanması
- kuru kırmızı biberleri bir gece önce kapaklı bir kaseye koydum üzerine ılık su ilave ettim
sabaha kadar beklettim
- ertesi gün çekirdeklerini temizledim küçük küçük doğradım
- taze kırmızı biberleri közledim kabuklarını soydum - çekirdeklerini temizledim
- kimyon ve kişniş tohumlarını teflon tavada iki dakika kavurdum - havanda dövdüm
- kuru kırmızı biberler - 2 diş sarımsak - kişniş ve kimyon tohumları toz kırmızı biber ve tuzu blenderla ezdim
- közlenmiş taze kırmızı biberler - elma sirkesi - karabiber ve zeytinyağınıda ilave ettim bir dakika daha blenderla ezdim
- bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis ettim
7 yorum:
Harika bir tarif.
Tam bizlik. Eşimde çok sever
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Sevgili Berrin...bilirim ben bu lezzeti ama ne tarifini ne de yapimini denedim. Hemen not ediyorum...cok leziz görünüyor, ellerine saglik, sevgiler
zehra
berrincgm ben buna benzer bir tat denemiştim. Bu da ona benziyor ve super bir şey. Ellerine sağlık..
Ellerine saglik Berrin'cigim,
Cok guzel oluyordur eminim, yapmaya calisacagim.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
sevgili tijen - zehra - senem ve aybike
yorumlarınız için teşekkür ederim
hafif acı seviyorsanız
denemenizi öneriyorum
Değişik bir tarif.Ellerinize sağlık.
Ben harissa ya Djerba da yemistim,ve iki kez de Paris Sint german de ki Chez Berber adli Fas lokantasinda tarifini bulmak ne güzel.......
Tuba
Yorum Gönder