kereviz ve ıspanak sevdiğim iki sebze
zeytinyağı ile pişirmeyi denedim
ama
tereyağı ile çok daha lezzetli oluyor
börek niyetine yapıyorum...
malzemeler
- 200 gr kereviz
- büyük bir demet ıspanak(yaklaşık 400 gr) - haşlanmış
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 150 gr eski kaşar(rendelenmiş)
- 150 gr taze kaşar(rendelenmiş)
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- muskat
- tuz - karabiber
hazırlanması
- bir kaseyi su ile doldurdum içine un ve limon suyunu ilave ettim
- kerevizleri soydum - mandolinle(dilimleyici) dilimledim - kararmaması için unlu limonlu suyun içerisine koydum
- ıspanakları temizledim - yıkadım kaynayan az tuzlu suda 2 dakika haşladım fazla sularını sıktım
- peynirleri rendeledim
- krema - yumurtalar - limon kabuğu - muskat - tuz karabiberi bir kasede çırptım
- fırın kabını sarımsakla ovaladım ve tereyağının bir kısmı ile yağladım
- en alta kereviz dilimlerini - sonra ıspanak - sonra rende peyni - sonra kereviz dilimleri ....
diye devam ederek 2 katman yaptım
(en üste kereviz dilimleri ve rende peynir olacak)
- kremalı - yumurtalı karışımı gezdirerek kerevizlerin üstüne döktüm
- tereyağının kalanını küçük parçalar halinde en üste serpiştirdim
- fırın kabını sıkıca aluminyum folyo ile kapladım
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirdim
- sonra folyoyu çıkardım
- üstü açık olarak yaklaşık 20 dakika nar gibi kızarana kadar pişirdim
- sıcak servis ettim
6 yorum:
üffffff diyorum o kadar eline sağlık
Harika bir şey bu ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine
süper gözüküyor tam börek niyetine olmuş
sevgiler
Merhaba Berrin,
Ne zaman bu yaptıklarını bir kitapta toplayacaksın merak ediyorum. BU haftasonu ilk olarak bu yemeği deneyeceğim. ellerine sağlık.
Sevgiler,
Canan
merhaba canan
inşallah birgün kitabım olur:)
şimdilerde yoga eğitmeni olmak için çabalıyorum...
sevgiler
berrin
Bugun denedim. cok begenildi. harika! Cok tesekkurler paylastiginiz icin.
Yorum Gönder