26 Ocak 2010 Salı

piliç çöp şiş....

piliç parçaları çok ufak oldukları için çok hızlı pişiyor
kurumaması için kısa süre pişirmek gerekiyor
orta ateşte kızarttım
tarif kantin den
malzemeler
- 500 gr piliç but eti
- 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 adet karanfil
- 1 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak(ezilmiş)
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limonun suyu
- zeytinyağı
- tuz karabiber
hazırlanması
- piliç butları çöp şiş büyüklüğünde doğradım
- soğanı rendeledim
- sarımsağı ezdim
- kimyon tohumlarını yağsız tavada çok az ısıttım
- kimyon tohumları - kişniş tohumları - karanfili havanda dövdüm
- bütün malzemeyi ve tavuk etlerini kapaklı bir kasede karıştırdım
- kaseyi kapattım ve buzdolabında 6 saat(yaklaşık) beklettim
- tavukları şişlere dizdim
- ızgarada pişirdim
- yanında patates püresi ile servis ettim

4 yorum:

zarpandit dedi ki...

blogunda ençokta fotoğraflara ve içindekiler listene bakmak hoşuma gidiyor :)))

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefis gözüküyor canım, ellerine sağlık. Afiyet şeker olsun yarasın:) Sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Marine sosu harika mutlaka deneyeceğim.ellerinize sağlık .Sevgiler.Mine

gulsev dedi ki...

Arkadaşım şişler güzel gözüküyor:)
eline sağlık..
Bende genelde evde yapılan herşeyi seviyorum, daha katışıksız olduğu için...
Bu arada filizler ne alemde, ne yaptın?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...