yufkanın parçalanma ihtimaline karşı
malzemeler
- 3 adet yufka
- 500 gr ıspanak (ince doğranmış)
- 150 gr mantar (ince doğranmış)
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 avuç taze fesleğen(ince doğranmış)
- 1. su bardağı taze kaşar(rendelenmiş)
- tuz - karabiber- 1 adet yumurtanın sarısı
sıvı harç malzemesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
hazırlanması
- bir kasede sıvı yağ - süt ve yoğurdu çırptım
- soğanı yemeklik doğradım 1 yemek kaşığı sıvı yağda soteledim
- mantarları ekledim sularını çekene kadar pişirdim
- kaynar suda 5 dakika bekletip sularını süzdüğüm ıspanakları ilave ettim
- fesleğenleri ilave ettim
- tuz - karabiber ilave ettim iki dakika pişirdim
-bir adet yufkayı yaydım üstüne sıvı malzemeden sürdüm
- üstüne ikinci yufkayı yaydım sıvı malzeme sürdüm
- ıspanağın yarısını döktüm
- üstüne rendelenmiş peynirden serpiştirdim
- üçüncü yufkayı yaydım üstüne sıvı malzeme sürdüm
- ıspanaklı karışım - peynir rendesi döktüm
- rulo şeklinde sardım
- üstüne yumurta sarısı sürdüm
- 180 derece fırında 40 dakika pişirdim
7 yorum:
mantar ve ıspanağı beraber düşünmemiştim! harika :)
harika iştah açıcı gözüküyor
ellerine sağlık
sevgiler
Canım nefis bir görüntü
Ellerine sağlık canım
sevgiler
merhabalar çok iştah açıcı görünüyor yalnız 280 derece çok değil mi? kolay gelsin
fulya
uyarın için teşekkür ederim fulya
180 derece olacak - düzelttim
en sevdiğim börek...nefis nefis nefis...
Çok güzel görünüyor! Ellerine sağlık..
Yorum Gönder