kurumaması için kısa süre pişirmek gerekiyor
orta ateşte kızarttım
tarif kantin den
tarif kantin den
- 500 gr piliç but eti
- 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 adet karanfil
- 1 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak(ezilmiş)
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limonun suyu
- zeytinyağı
- tuz karabiber
hazırlanması
- piliç butları çöp şiş büyüklüğünde doğradım
- soğanı rendeledim
- sarımsağı ezdim
- kimyon tohumlarını yağsız tavada çok az ısıttım
- kimyon tohumları - kişniş tohumları - karanfili havanda dövdüm
- bütün malzemeyi ve tavuk etlerini kapaklı bir kasede karıştırdım
- kaseyi kapattım ve buzdolabında 6 saat(yaklaşık) beklettim
- tavukları şişlere dizdim
- ızgarada pişirdim
- yanında patates püresi ile servis ettim
4 yorum:
blogunda ençokta fotoğraflara ve içindekiler listene bakmak hoşuma gidiyor :)))
Nefis gözüküyor canım, ellerine sağlık. Afiyet şeker olsun yarasın:) Sevgiler...
Marine sosu harika mutlaka deneyeceğim.ellerinize sağlık .Sevgiler.Mine
Arkadaşım şişler güzel gözüküyor:)
eline sağlık..
Bende genelde evde yapılan herşeyi seviyorum, daha katışıksız olduğu için...
Bu arada filizler ne alemde, ne yaptın?
Yorum Gönder